Vă așteptăm în noua noastră locație din Strada Herăstrău nr. 29
Chirurgia plastică este o specialitate medicală dedicată restaurării, remodelării sau reconstrucției anumitor părți ale corpului, împărțindu-se în două ramuri, estetică și microchirurgie reconstructivă. Acoperă o gamă largă de proceduri ce au ca scop îmbunătățirea aspectului fizic, repararea defectelor sau leziunilor și îmbunătățirea calității vieții pacienților.
Chirurgia plastică se împarte în două mari categorii: chirurgia plastică reconstructivă și chirurgia estetică. Fiecare include subdomenii specifice cu propriile tipuri de intervenții.
Chirurgia plastică reconstructivă se concentrează pe corectarea sau restaurarea funcției și a aspectului estetic al unei părți a corpului afectată de un defect congenital, traumatism sau afecțiune medicală. Această specialitate chirurgicală este folosită pentru a repara sau reconstrui țesuturile și structurile corporale afectate într-un mod care să îmbunătățească calitatea vieții pacienților.
Aceasta include reconstrucția după traumatisme sau afecțiuni oncologice (spre exemplu, restaurarea sânului după mastectomie), abordarea defectelor congenitale, corectarea anumitor defecte la persoane se nasc cu deformări sau malformații ale anumitor părți ale corpului (urechile, nasul sau buzele) sau tratarea persoanelor care au suferit arsuri.
Chirurgia plastică estetică vizează îmbunătățirea aspectului exterior în funcție de nevoile și dorințele pacienților, contribuind la creșterea încrederii de sine. Aceasta se împarte în:
Chirurgia estetică la nivelul corpului (liposucție, abdominoplastie, chirurgia sânului, augmentare mamară, lifting de coapse, chirughia siluetei, remodelare corporală după scăderea masivă în greutate)
Îmbunătățirea aspectului fizic poate aduce beneficii semnificative pentru pacienți.
De exemplu, anumite intervenții pot ameliora problemele precum dificultățile de respirație. Pe lângă aceste efecte, îmbunătățirea aspectului fizic poate contribui la sănătatea mentală prin creșterea încrederii în sine și reducerea anxietății sociale. Acest lucru se datorează schimbărilor pozitive în aspectul personal, care pot îmbunătăți stima de sine și percepția de sine. Mai mult decât atât, intervențiile precum chirurgia reconstructivă au un rol important în reconstrucția post-traumatică, ajutând la recuperarea după accidente sau intervenții chirurgicale, îmbunătățind astfel funcția și aspectul fizic.
Chirurgia plastică implică un anumit grad de risc și posibile complicații, așa cum prezintă orice alte intervenții chirurgicale.
Pacienții pot experimenta:
Recuperarea variază în funcție de tipul și complexitatea intervenției. Medicul chirurg va oferi instrucțiuni detaliate pentru o recuperare rapidă și sigură în funcție de necesități.
În multe cazuri, rezultatele sunt de lungă durată, dar este important să se mențină un stil de viață sănătos și să se urmeze recomandările chirurgului pentru a maximiza durabilitatea rezultatelor.
Nu există o limită de vârstă strictă pentru chirurgia plastică, dar starea de sănătate generală și riscurile asociate anumitor proceduri pot influența recomandările chirurgului. Pacienții tineri pot fi limitați pentru anumite proceduri estetice până când au atins maturitatea fizică. Decizia de a efectua o procedură chirurgicală se bazează pe o evaluare individuală a sănătății, obiectivelor și așteptărilor.
Evaluările postoperatorii variază în funcție de tipul procedurii efectuate și de recomandările individuale ale chirurgului tău. În general, o vizită de urmărire este programată la câteva zile sau săptămâni după intervenție, urmată de evaluări periodice pentru a monitoriza procesul de vindecare și rezultatele pe termen lung.